sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Testineulontaa, sukkia ja sukkalankaa

Hups, onpas vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta. Hengissä täällä ollaan ja sukkia olen neulonut, kuinkas muuten. Kolmet sukat onkin valmistunut sitten viime kerran, ja toki olen onnistunut myös ostamaan käytettyjen tilalle uutta sukkalankaa. Kuten kaikki neulomista harrastavat tietävät, suurimmalle osalle langan ostaminen ja säilöminen on yksi osa harrastusta, ja joskus jopa se isompi osa. Lankaa nimittäin ostaa paljon nopeammin kuin neuloo!

Pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan julkaisuun tulossa olevaa ohjetta, ja nämä ensimmäiset sukat ovat tämän projektin tuotos. Ongelmaksi muodostui lanka, sillä ohjeeseen käytettiin sport-paksuista lankaa, jota minulla toki on mutta valikoima on kovin pieni. Oli pakko langan riittävyyden takaamiseksi tehdä tällaiset raitaversiot, vaikka malli tulisikin kauniimmin esiin yksivärisellä langalla.

Malli: Ingel, ilmaisohje julkaistu Ravelryssa. Tosi kiva ohje, suosittelen!
Lanka: Teetee Pallas, 88 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Tähtäsin kokoon 38 mutta kastelu avasi mallineuletta niin paljon, että ovat varmaan 39-40. Hmmm, mistähän löytyisi sopiva jalka näille, olisikohan Keuruun suunnalla sopivia jalkoja?


Toisesta valmistuneesta sukkaparista olen erittäin ylpeä. En suinkaan sukkien mallin tai langan ulkonäön vuoksi vaan siksi, että sain ne tehtyä ja varastoni yhden vanhimman rumalangan pois. Nämä sukat otin jo käyttöön ja päästin samalla eläkkeelle vuonna 2006 valmistuneet, samasta langasta neulotut sukat. 

Malli: Dead Simple Lace Socks, kirjasta Socks from the toe-up, Wendy D. Johnson
Puikot: 2 mm
Lanka: Online Supersocke 100, 64 g
Koko: 38Ja vielä yhdet sukat. 

Malli: Perussukat varpaista aloittaen, alkuperäinen ohje samasta kirjasta kuin edelliset sukat
Lanka: Austermann Step 6 eli se paksumpi versio Stepistä
Puikot: 2,75 mm
Koko: jotakuinkin 44. Keuruulle päin nämäkin matkaavat jalkoja etsimään.

Loppuun vielä kuva sukkalankaostoksistani. Villavyyhdissä kävin ja sieltä tarttui matkaan pari alennuskerää ja ihanaa kimallelankaa. Alimmaisen kuvan kerä on jo muotoutumassa Tamperetta kohti suuntaaviksi sukiksi.
1 kommentti:

KnittingArchivist kirjoitti...

Kauniita sukkia ja ihania lankoja! Kyllähän lankatasapaino täytyy neulojan varastossa säilyä. :)