torstai 8. toukokuuta 2008

Purkamista

Kuten pari päivää sitten kirjoitin, neuloin Alisa-neidin Tennessee-paitaa tiistaina jo 5 cm liiankin pitkästi ennen hihansuiden aloittamista. Tyytyväisenä lisääntyneeseen langankulutukseen annoin vain mennä ja luulin asian olevan sillä selvä. Vaan eilen, kun olin neulonut etu- ja takakappaleiden yhdistelmää jo lähes olkapäille saakka, havaitsin, että kappaleistahan tulee aivan kummallisen muotoiset. Outo muoto johtuu siitä, että paita on kietaisumallia, eikä siihen todellakaan sovi mikään viiden sentin pidennys muualle kuin helman alaosaan. Minun versiossani pidennystä oli kappaleiden puolivälissä, eli etukappaleista olisi tullut vallan omituiset. Purkamaan siis joutui hän. Sinne meni kahden illan työ, vaan neuloja puree hammasta ja neuloo jälleen.

Näyttää olevan niin, että kun päätän purkaa jonkin keskeneräisen työn alkutekijöihinsä ja tunkea langat takaisin sinne mistä tulivatkin - kaappiin - saankin jonkin ihme vimman neuloa työ loppuun. Näin kävi tuon edellä mainitun Tennessee-paidan suhteen. Toivon näin käyvän myös Barton Bagin kanssa, joka jäi lojumaan sen jälkeen, kun Noro-kerät näyttivät ehtyvän jo ennen kappaleen puoltaväliä. Kureyon on sen verran kallista lankaa, etten taida ostaa sitä kahta kerää lisää saadakseni laukun valmiiksi, sillä sillä keinoin laukun hinnaksi tulee 40 euroa. Siis jos ostan langan Priimasta, josta hain kaksi ensimmäistä kerää. Luulin kahden kerän ja entisten Noron jämien riittävän, mutta ei siltä näytä. Mitä teen? Puran ja puren hammasta, vai puren hammasta ja neulon?

Jee, ostin Simply Knittingin. Siinä sai mukana hienot vihreä palmikkopuikot. Olin jo vähällä tilata eBaysta lankaakin yhtä siinä ollutta villapaitaa varten, mutta järki palasi viime hetkellä. Juuri nyt en tarvitse mitään lankaa mihinkään. Piste.

Kaimani onnistui bongaamaan tasaluvun 50 000. Onnea hälle! Olisin jo postittanut paketinkin tänään, mutta (ja tämä on totta, vaikka kuulostaa oppilaiden "koira söi aineeni" -tyyliseltä selitykseltä) R-kioskipostistamme oli teippi loppunut!!!! enkä saanut laatikkoa teipatuksi kiinni. Uusi yritys huomenna.

2 kommenttia:

Taija kirjoitti...

Langan riittävyys on pulmallista. Ja kallista lankaa ei haluaisi turhaa ostella ylimääräistä.

Oliko Simply knittingissä mitään kivaa? Olen pari kertaa sen ostanut, mutta välillä se on melko laimea...

Toi teipin loppuminen kuulostaa tosi hassulta :D. Rauhallisin mielin odottelen postia.

Taija kirjoitti...

Mä kans sorrun Simply Knittingiin just niiden "ilmaisten" lisäkkeiden vuoksi :)