torstai 9. lokakuuta 2008

Kurssi aloitettu menestyksekkäästi

Tänään alkoi neulakinnaskurssi. Kuulimme ensin tekniikan historiaa ja sen jälkeen piti käydä toimeen. Alku aina hankalaa, sanoi ope, ja niinpä oli. Kuvassa on ensimmäinen yritykseni, tuo harmaa, ja toinen jo sitten vähän parempaa jälkeä oleva vihreä tuotos. (Kuvat saa isommaksi klikkaamalla.)Tässä näkyy harmaan langan osalta, miten hankalaa alku tosiaan oli. Suurimmaksi osaksi harmaa on tehty väärin... vain välissä on pieni pätkä oikein tehtyä.Alussa oli vaikea hahmottaa, mikä lanka on mikä ja mistä välistä se neula pitäisi työntää. Luulen nyt käsittäväni. Opin myös sen, että on helpompi työskennellä huopuvalla langalla, koska seiskaveikan (vihreä lanka ekassa kuvassa) jatkaminen oli hankalaa. Lankaa ei siis tässä tekniikassa oteta kerältä vaan sitä pätkitään lyhyemmiksi pätkiksi, ja sitä pitää siis myös välillä jatkaa. (Stömsön ohjeessa lankaan kylläkin tehtiin vain solmu, mitä kurssin opettaja paheksui kovin.)

Jatkoin harjoituksia kotona kurssin jälkeen ja nykersin tällaisen. Se on kännykkäpussi, aloitettu pohjasta ja sieltä edetty spiraalina kohti pussin suuaukkoa.Lanka: Fritidsgarn, 12 gSeuraavaksi pitäisi sitten niihin kintaisiin käydä käsiksi. Mutta nyt kyllä neulon välillä, sillä kinnasneulalla ompelu tuntuu kovasti virkkaamiselta vannoutuneesta neulojasta ;o)

Laitetaanpa tähän vielä pari kuvaa kassista, jonka ompelin viime viikolla Hekulle kirjasto- tai kauppakassiksi. Kuvista tuli vain kovin huonoja, kuten aina, kun yritän kuvata jotain mustaa.4 kommenttia:

kio kirjoitti...

neulakinnastekniikka on tosi kiva, vaikkakin hidas. Täytyykin jatkaa keskeneräisiä kintaita, kun ei ole ihan selkäytimessä vielä, niin voi unohtua pitkän tauon aikana

hekku kirjoitti...

Tuo kinnasneulatekniikka näyttää kivalta. En ole ehtinyt sitä vielä kokeilemaan, koska olen suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan Keskeneräisten Neuleiden Kiistaton Kuningatar (S.E.P.K.N.K.K) niin saattaa mennä vielä hetki aikaa ennenkuin on neula hyppysissä.

Arvasit oikein, ihana kassi pääsi kirjastokassiksi :) Tosin nyt ajattelin kuljettaa siellä kudinta kun karkaan kotitöiltä naapuriin nisukaffeelle.

Pikkumyy kirjoitti...

Näyttää hauskalta!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice work! I am sure you will tame it. Slow but sure. That is how the turtle won the race with the hare. Nice bag too.