tiistai 25. marraskuuta 2008

Ihana talvipäivä!

Tänään on ollut hyvä päivä sekä sään että toimeliaisuuden puolesta. Sain kaivettua ompelukoneen esille ja viimeisteltyä pari työtä. Ensin ompelin näihin villapöksyihin leijonan koristeeksi. Housut ovat olleet valmiina jo pari kolme viikkoa, mutta kun ensin ei ollut keltaista ompelulankaa ja sitten kun oli, ei sattunut huvittamaan.Malli: Ottobren pöksyt muokattuna pyöröneuleeksi ja jotain muutakin muokkasin.
Lanka: Oü Rewoolin hahtuva kolminkertaisena, 78 g
Koko: ohjeen suurin
Puikot: Resoreissa 4 mm, muuten 5 mm

Ja sitten ompelin viimeinkin loppuun hamosen. Tämän keskeneräisyys on ärsyttänyt kovasti, kun niin kovalla innolla taas ostin kankaan ja niinhän siinä kävi, että kaappiin jäi. Vaan nyt hame on käyttökunnossa ja käväisi jo kanssani Oulunkylässä. (Neulojille, ainakaan hesalaisille, ei varmaan tarvitse mainita erikseen, miksi kävin hameineni Oulunkylässä..)Hameen kaava on Joka tyypin kaavakirjasta, kangas Eurokankaasta. Kuvat on itselaukaisimella otettuja, joten etenkin tämä alempi on omituinen. Mutta näkyypä siinä hyvin hameen a-linjaisuus.Oulunkylän Nordia-lankakaupassa siis käväisin pikaisesti. Tarvitsin lisää M&K:n Icelandia, kun lohikärmeshuivi jäi vähän kesken. Icelandia ei enää ollukaan pussilankaosastolla euron kappalehinnalla, vaan se oli normaalihintaisena hyllyssä 2,50 € / kerä. Ikävää, mutta ei auttanut, ostettava oli. Olisin ostanut lankaa useammankin kerän, mutta nyt tyydyin yhteen. Puhelen tässä hieman epämääräisesti asiasta, koska ostokset ja Icelandit liittyvät joululahjoihin. En varsinaisesti aio kutoa joululahjoja, mutta niitä on ihan kuin itsellään alkanut syntyä. Teen minkä ehdin ja minkä verran huvittaa.

Hyvää päivää pilasi kyllä vähän, kun kotimatkalla huomasin rappukäytävän ovessa lapun: talossamme suoritetaan lattioiden pesua ja vahausta... Pitänee yrittää olla kotosalla, jotta näen, miten tällainen urotyö oikein suoritetaan. Olen kyllä usein nähnyt, kuinka talonmies pesee lattioita, mutta en ole nähnyt, miten pesua suoritetaan. Mikä ihme saa kirjoittamaan tällaista kapulakieltä? Onko lattianpesu niin vähäpätöistä puuhaa, että siitä täytyy yrittää tehdä hienompaa? Vai yritetäänkö suorittamisilla pelästyttää talon mummot? Selittää kallis lasku? Suorittavatko nämä lattianpesijät kesälomallaan onkimista? Kotonaan suorittavat ruoanlaittoa? Pahoittelen tätä äikänopekohtausta ;o)

4 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Kjäh, kielipoliisikohtaus. ;D sattuu toisinaan täälläkin, vaikken mistään mitään tiedäkään.

Mullon sitten sinistä ja ruskeenkukervaa Icelandia jäminä, jos tarviit. Voin tuupata postiin. kummastakin väristä on kahden kerän loput, oisko kolmisenkymmentä grammaa per väri. Sinistä taitaa olla hiukan enemmänkin.

Villasukka kirjoitti...

Voi, olisi pitänyt ottaa sinulle talteen muutama lause ja lausahdus eilen täyttämästäni kyselystä. Jotain kaupungin lasten ja nuorten palvelurakenteesta. Ihan kamala, pahin ikinä! "Sisäinen laatutietous"?!?!?!? Kaiken lisäksi kyselyn ohjeissa väitettiin mokomaa käyttäjäystävälliseksi...

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Täällä toinen kielipoliisi suorittaa kommentointia.

Sipi kirjoitti...

Hih, meillä lukee aina kerran vuodessa, että: Suoritetaan käytävän pesu ja vahaus... Täällä se meinaa, että ulkopuolinen tulee tekemään perusteellisen siivouksen ja vahaa lattiat samalla..normaalisti meillä menee kiertämällä nuo siivousvuorot eli jokainen joutuu vuorollaan siivoamaan..mutta se viikkosiivous ei sitten liene suorittamista :D