sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Kissalapasista

On tullut pari kysymystä, kuinka edellisen postauksen kissalapaset on tehty. Idea lapasiin on Mielityn tekemistä valokuvalapasista (ei siis siitä Anu Harkin kuuluisasta kaulahuivista ;o)), mutta en tiedä, kuinka hän omansa on tehnyt. Minä tein näin:

- Ostin kirjakaupasta tulostuspaperia, jolle tulostetut kuvat voi silittää kankaalle. En muista, millä nimellä sitä myytiin, mutta ei ollut vaikea löytää. Taisi olla Suomalainen kirjakauppa Malmilla, mistä itse ostin. Paperi on kallista, joten kannattaa aina koota arkki täyteen kuvia ennen tulostusta. Itse tein niin, että tein kuvista sopivan kokoiset (esim. lapasiin n. 6 cm leveitä) kuvankäsittelyssä ja sen jälkeen siirsin kuvat wordiin. Sijoittelin kuvat sopivasti yhdelle A4:lle ja sitten vain tulostamaan.

- Silitin kuvat vanhalle lakanakankaalle, kuumalla ja kauan.

- Irrotin taustapaperin ja leikkasin kuvat kankaasta parin sentin saumanvaroilla ja huolittelin reunat koneella.

- Taitoin reunat taakse ja ompelin kuvat kiinni lapasiin pykäpistoilla. Lapasen sisällä pidin vanhaa taskulaskinta ompelua helpottamassa, kun ei sellaista parsimisessa käytettävää juttua ole.

Siinäpä se yksinkertaisuudessaan. Olokin on jo paljon parempi, söin kokonaisen leipäpalan aamupalaksi tänään. Jo vähän alkoikin heikottaa syömättömyys. Kyllä tää tästä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva tietää. Tuota paperia löytyisi minultakin, kasseihin olen tähän mennessä vain käyttänyt.

MysteryKnitter kirjoitti...

I am glad your health is improving. Just take it easy now, until you're your healthy self again.