lauantai 27. joulukuuta 2008

Joulukuulumisia

Joulu tuli ja meni, hieman erikoisissa merkeissä minun osaltani. Aatto meni ihan hyvin, mutta jouluyönä onnistuin saamaan kummallisen mahataudin. Sitä olenkin sitten tässä potenut siitä lähtien, vaikkakin nyt jo alkaa helpottaa. Ei ainakaan voi sanoa lihoneensa jouluherkuista, kun en ole aaton jälkeen juuri mitään syönyt. Raejuustoa ja salaattia lähinnä.

Joululahjojen esittelyn aloitan näistä huovutetuista lapasista, jotka tein Mielityn valokuvalapasideaa hyödyntäen. Kuviksi laitoin tuttujen neljä kissaa.Siniset lapaset:
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, 92 g
Puikot: 6 mm
Malli: Helmiksen neulenuoteista
Huovutettu kahteen kertaan ja toinen kerta oli jo vähän liikaa. Muistaakseni ainakin jälkimmäisellä kerralla asteita oli 40.

Violetit lapaset:
Lanka: Oü Rewoolin hahtuva, 54 g
Puikot: 6 mm
Malli: Helmiksen neulenuoteista
Nämä huopuivat mukavasti, vaikkakin hyvin vähän. Muistiin itselle, että käytin 30 minuutin pikapesuohjelmaa ja 40 astetta.

Nämä riittäkööt tältä kertaa, nyt pitää mennä saunaan ja sitten jatkaa toipumista = sohvalla istumista.

7 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Hih, mun on varmaan joskus pakko tehdä Indy ja Piki-lapaset!
Mahatauti on kurja aina, saati sitten jouluna. Tosin minä olen huono tuommoista väittämään, kun en ole mahatautia vielä koskaan tähän ikään mennessä sairastanut....

Anonyymi kirjoitti...

Miten teit kuvat lapasiin?

kio kirjoitti...

kauniin väriset!

Makepeace75 kirjoitti...

Hauskat! Hyvin keksitty. :o)

Pikaista paranemista, mahatauti on kauhea asia..

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin kiinnostaisi, miten kuvat on tehty. Paranemisia sinne, meillä sairastettiin vähän ennen joulua omituista vatsatautia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania nuo lapaset! Ja kuvat upeita!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kauniit lapaset!

Nuo huovutusohjeet on aina melkoista uhkapeliä :). Erilaiset käsialat, hahtuvat, pesukoneet ja kaikki muut muuttuvat osaset koko prosessissa tekevät asiasta vähintäänkin mielenkiintoisen. Tähän mennessä onneksi olen aina onnistunut samaan "jollekin" sopivat lapaset. Ei siis ihan aina alkuperäiselle omistajalleen....