keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Nyt voit sanoa nähneesi kaiken

Mitä se nyt tekee? Silittää tiskirättejä? Onko se nyt seonnut lopullisesti?


Kyllä tämä on (kai) ihan järjellistä hommaa? Kuvassa silittyy kangastusseilla Nalle Puh -sapluunaa käyttäen tehty .. ööö ... no vaikka joulurätti. Ajattelin viedä näitä kollegoille tänään, jotta saavat tehdä joulusiivousta.

Alun perin tarkoitus oli painaa hieman hienompia ja kullankimalteisempia rättejä, mutta tavallinen kangasväri levisi pahasti, kun rätti imi väriä liikaa. Väri meni läpikin. Kankaanpainantakurssilla ope oli tehnyt kyllä vastaavia, mutta hän oli varmaan painanut kuviot jollakin leimasimella. Itse yritin tuputussienellä, eikä siitä tullut mitään.

Olen kyllä jo yhden ekologisemmankin tiskirätin neulonut Novitan Bambusta, kun sitä on niin kehuttu. Siis kehuttu on sekä neulottuja rättejä että nimen omaan bambuisia. Tarkoitus on ollut niitä tehdä kesästä lähtien, mutta kun... Kunhan tässä savu hälvenee jouluprojektien jäljiltä, teen kyllä neulottuja rättejä kokeilun vuoksi lisää ja raportoin sitten testituloksistakin.

Ehtisiköhän yhden puuttuvan jouluasian neuloa tänä iltana koetta valvoessa? Aikuislukiossa näyttää olevan se hyvä puoli, että oppilaat eivät sinkoa kokeesta pois heti kun luvan antaa, vaan tekevät ihan tosissaan. Valvojalla on siis aikaa neuloa!

4 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Loistava idea!
Minä olen kuvitellut olevani ainoa "hullu". Äsken huovutin autojen jääskrapoja, tein niistä yhdestä "bemari-merkkituotteenkin" ja olen pessyt (täysijä) kaljapulloja ja lakannut niihin kuvia ja ommellut tonttuhattuja (niitä valkoisia joulukaljapulloja) ja seuraavaksi meinaan huovuttaa hiuspidikkeitä... Sitä mä vaan ihmettelen, et miks kukaan ei ota mua vakavasti!?!
Luovaa Joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Miten mainio idea! Pitääkin laittaa ensi joulua varten muistiin.

Limeadine kirjoitti...

Tosi hauska tuo tiskirätti-idea!

Koo kirjoitti...

Loisto idea. Tuota on pakko kokeilla :)