tiistai 30. joulukuuta 2008

Silmäpuolipöllö, lohikäärme sekä Noro Silk Garden -virus

Ensin sairaskertomus. Jouluinen mahavaiva ei vain ottanut asettuakseen, vaikka viikonloppuna jo siltä vaikutti. Maanantain vastaisena yönä kumma polte mahassa alkoi uudelleen ja käväisin eilen lääkärissä. Sain troppia mahalaukun (vai mikä vatsakalvo se oli) tulehdukseen. Lääkäri epäili, että alkuun tauti olisi ollut jokin virus, mutta sitten maha on ärtynyt ja tulehtunut.

Epäiltynä oli pääasiassa tämä kuuluisa monia muitakin vaivannut noro-virus, ja lääkäri kyselikin, mistä olisin sen voinut saada. Kerroin olleeni juuri ennen joulua laivalla, ja kuulemma esim. ostoskärryjen kahvoista tax freessä voisi taudin saada (yök). Itse kyllä epäilen enemmän Priimaa, jossa laivalle mennessäni käväisin. Ymmärtäisin hyvin, että sieltä kuka tahansa voisi saada Noro-viruksen. Noron sukkalankaa siellä nimittäin monet ovat käyneet hipelöimässä, ja niin tein minäkin. Toisaalta minulla on Noro Kureyon -virus ollut jo pidemmän aikaa, vuosia, ja olen myös jo saanut Noro Silk Garden -viruksen. Ne eivät ole aiemmin tuntuneet mahassa vaan lompakossa, mutta kerrankos tauti leviää. Lääkäri ei toisaalta maininnut mitään Araucania Ranco -viruksesta tai Shepherd Sock -viruksesta, jotka minulla ilmiselvästi ovat myös. Ehkä ne eivät aiheuta vatsaoireita.

Tässä vielä yksi joululahja, Lohikäärmehuivi äidille.Malli: Lohikäärmehuivi
Lanka: Viking Balder, 168 g
Puikot: 8 mm, 8 mm koukku

Sitten tuleekin kaikkein tärkein ja arvokkain asia: tadaa, saanko esitellä, herra Silmäpuolipöllö. Hän tietää myös nimen Mörkökeiju tarkoittavan itseään, vaikka se loukkaakin häntä syvästi. Pöllö on siis Teijan blogin joulukalenterin vähitellen paljastuvien ohjeiden mukaan neulottu, ja vaikka kuvittelin sen jollekulle antavani, mies ilmoitti, että se jää meille. Tuolla se nyt makkarin hyllyn päällä asustaa muiden pikku eläinten kanssa. On se kyllä aika söötti, vaikka silmänsä ovatkin eri paria.


Malli: Teijan joulukalenteri
Lanka: Turkoosi Novita Wool n. 20 g, valkoinen Grignasco TopWool n. 55 g, ruskea Four Seasons Hot Socks pari kolme grammaa
Puikot: 3 mm, myös 3 mm koukku

Nyt pitääkin valmistautua kaupungille lähtöön. Menen kaverin kanssa vetämään päiväkännit, syömään tulista nepalilaista ruokaa sekä juomaan kolme pannua kahvia. Näitä lääkäri kehotti suosimaan näin taudin kourissa. Vältellä hän käski kaikkea kuitupitoista, kuten puuroa. Vai miten ne hoito-ohjeet nyt menikään?

14 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

just noin ;) mäkin maistelin varovasti ankkaa jouluna ja punaviiniä :) hyvä hoito oli, paranin!

Pami kirjoitti...

Hauska tuo silmäpuolipöllö. En minäkään olisi tuollaista hennonnut kenellekään antaa. Aivan ihastuttava! :-)

Ja todellakin kunnon kännit aina yhden mahataudin päihittää... No, ei vaiskaan. Parempi noudatella terveitä elämäntapoja.

Joskus tulee tosiaankin mietittyä, mistä noita pöpöjä saa ja olen itsekin epäilevästi suhtautunut ostoskärryihin! Onneksi olen ja heti kauppareissun jälkeen pessyt käteni! Yleensä.

Pikaista paranemista ja hyvää vuoden alkua kuitenkin!

hekku kirjoitti...

Vältä puuroa! Se on pahasta.
Lisälangat saattaa helpottaa oloa, näin oon usein huomannut.
Niin ja nepalilainen on hoidoista parhain :)

Lotta kirjoitti...

Ihan huippu palleropöllö! Pakko tehä itelleki! :D

Parantumisia norosta, siis siitä ikävän laatusesta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pöllö. Nuo silmät saavat sen muistuttamaan joltakin, joka voisi olla henkien kätkemä -elokuvan kylpylässä :)

Makepeace75 kirjoitti...

Ihana silmäpuolimölliskö. :o)

Hoito-ohjeet kuulostavat oikein päteviltä. Nepalilainen on aina hyväksi. Jatkakaa! ;D

Pikku pikku kirjoitti...

Söpönen pöllö! Aura sen sanoi, näyttää ihan siltä että vois olla Henkien kätkemästä, ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan persoonallinen pöllö! Eikös vaan ollut hauska kalenteri?

(muuten ihan toinen asia; sun kommentoidessasi blogilinkissä on aika usein yks ylimääräinen s-kirjain, joka johtaa ensin ihan oudoille sivuille - ihan tiedoksi vain, jos et ole huomannut.)

Oikein Hyvää Uutta Vuotta! Toiv. norovirus pysyy kurissa ensi vuonna!

Denim Blues kirjoitti...

Sun linkki vei jonnekin Blogspotin pääsivulle mutta googlasin tänne :D Hieno, jäiset värit ja nuo silmät on kivat...jännä. Lisäsin Pöllölaaksoon, kiitos :)

Makepeace75 kirjoitti...

Mukavaa ja lankaisaa uutta vuotta 2009!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta sinulle!

puikkotiikeri kirjoitti...

Juu ei ne lääkäritkään kaikkea tiedä... Suosittelisinkin siedätyshoitoa, ensin altistusta norolle pienempinä annoksina pikkuhiljaa altistuksen määrää lisäten, ja tärkeintähän on tietysti säännöllisyys. :D Niin että kerran viikkoon suunnistus priimaan... :D
Hyvää uutta vuotta!

Scaritsa kirjoitti...

Hyviä hoito-ohjeita ;D ... pikaista paranemista. Hyvää uutta vuotta 2009!
Alemman postauksen lapasissa on samanmerkkista lankaa, kuin joululahjalangoissani. Oikein odotan, että pääsen lankojani neulomaan. Väripinta näyttää lapasissasi hyvältä :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Get well soon and take it easy with eating.