sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kiukuttelin turhaan

Tilaamani kirjat tulivat jo, ihan turhaan siis kiukkusin pitkää toimitusaikaa. Vaan itsepä pelottelivat kuukausien odotuksella.

Kirjat vasemmalta oikealle ovat Norah Gaughanin Knitting Nature, Cookie A:n Sock innovation ja Wendy D. Johnsonin Socks from the toe up.


Knitting Natureen olin ensi silmäyksellä vähän pettynyt, koska siinä oli aika paljon sellaisia härpäke-lärpäke-vaatteita, joita ei normaalissa elämässä tarvita. Toisella silmäyksellä näin jo näiden kummien härpäkkeiden (esim. Cowl Pullover) ohi monia toteuttamiskelpoisia neuleita. Ainahan neuletta saa kavennettua, levennettyä, lyhennettyä ja pidennettyä. Olin muuten yllättynyt siitäkin, että Knitting Nature maksoi suunnilleen saman verran kuin sukkakirjat, ja silti se on kovakantinen paksu teos. Kelpo ostos siis kaikin puolin.

Cookie A vie kyllä näistä kirjoista voiton, minkä saattoi arvata etukäteenkin. Tämän kirjan tunsin jo ennestään, sillä olin saanut sitä selailla neuletapaamisessa. Mieluisimpia malleja minulle ovat Bex (tuo mieleen baijerilaissukkien haasteen), Vilai ja Rick. Kaipa ne Kai-Meitkin pitää tehdä, kun kaikki muutkin ;o) Kirjan alkuosan suunnitteluopas menee luultavasti minun osaltani hukkaan, kun en harkitse sukkien suunnittelijan uraa tai edes yhden parin suunnittelua.

Socks from the toe up -kirjastakin tykkään. Joutuu varmaan kokeilemaan kaikkia erilaisia aloituksia ja kantapäitä, näyttävät kiinnostavilta. Kirjassa on monia kivoja malleja, vaikkakaan mikään ei erityisesti pomppaa suosikiksi. Kivoja ovat mm. Diamond Gansey Socks, Mock Cable Socks ja Bavarian Cable Socks.

Mitäs nyt sitten? Miten näistä voi valita, mitä neuloo? Täytyisikö keskittyä entisten valmistumiseen ensin? Tuolla olisi kolme keskeneräistä sukkaparia odottamassa, neljänteen on langat jo otettu esiin. Ei kai se viides tai kuudeskaan haittaisi?

5 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Toisitko huomenna näytille, jos minusta on tulijaksi (ks. meili)!

KristiinaS kirjoitti...

Alota vaan uusi neule, ei se haittaa jos on monta kesken. Mulla on nyt harvinaisen monta tekeillä mutta kai ne tuosta valmistuu kun ei unohda korin pohjalle.
Kivoja kirjoja olet ostanut. Neulomuksia niista odotan näytille, kunhan kerkiit;)

Hepsi kirjoitti...

Ei vaan sen 6 h, mikä joulukuussa on Espoossa.
Kiva että sinuakin kiinnostaa! Olisi kiva saada sinut tänne! =)

Helmis kirjoitti...

Hih. TIEtysti TÄYtyisi neuloa ensin keskeneräisiä, mutta siitä viis!
Kiva, kun vähän esittelit noita kirjoja, mulla on ainakin krooninen kirjanostohalu, mutta yritän kuitenkin valikoida. Muiden kommentit ja esittelyt antaa aina hyvät taustat, jos/kun kirjoja ei itse pääse selailemaan!

Ainiin, ainaoikeat kantapäät on tähän asti pysyneet hyvinkin kuosissa, mutta yritän muistaa raportoida sittenkin, kun on niistä vähän pitempi käyttökokemus!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice books! I am sure you tame those sock - WIP (Work-In-Progress) things of yours.