tiistai 8. joulukuuta 2009

Mummon perintöä

Mummo joutui tai oikeastaan pääsi palvelutaloon. Odottelun jälkeen sai oikein oman huoneen, ettei enää tarvitse parin viikon välein siirtyä tilapäisestä majoituksesta toiseen. Mummon vuokra-asunto kävi siis tarpeettomaksi ja vanhempani sen tyhjensivät. Palvelutalossa ei mitään kellareita ja varastotiloja ole, joten minäkin sain osani mummon tavaroista. Mitenkähän juuri nämä tavarat päätyivät minulle?Mummo oli kova virkkaamaan silloin, kun vielä näki sitä tehdä. Nyt minullakin on virkkauskirjasto, jonka avulla saan tehtyä niin ristipylväitä kuin virkattuja silmujakin (en tiennyt aiemmin tällaisia olevan olemassakaan).

Kirjat ovat Elsa Rapelin Virkattuja pikkuliinoja (toinen painos v. 1968, ensipainos ilmeisesti tehty 1960), E. Türkisin ja S. E. Dammanin Virkkauskirja (v. 1978) sekä Kauneimmat käsityöt -lehden erikoisalbumi Virkkausmalleja (v. 1983). Mallit vaikuttavat kirjoissa aivan liian vaativilta taidoilleni ja kärsivällisyydelleni, mutta tuossa Virkkauskirjassa on paljon perusohjeita, jotka virkkausohjeissa oletetaan osattavan eli varmasti hyödyllinen kirja minulle, jos aion jotain isompaa joskus virkata.

Neulepuikkoni virkkuukoukkuni lukee pussissa, jonka sisällön näette tässä. Enimmäkseen pussissa on pitkiä metallipuikkoja, jotka lahjoittanen koululle. Metalliset pyöröt pidän itse, niille on aina käyttöä, samoin kaikki virkkuukoukut aion säilyttää itselläni, koska niitä minulla ei edes ole läheskään kaikkia kokoja. Nuo sakset ovat hienot, vanhat Fiskarsit, ja niillä aion leikata aktiivisesti langanpäitä.Sain myös mummon itsensä virkkaamia pikkuliinoja, reilun kymmenen senttiä halkaisijaltaan. Näissä oli nimikirjaimet maalarinteipillä kiinni, joten mummo on varmaankin virkkaillut näitä toimintakeskuksessa käydessään. En vielä tiedä, mitä näillä teen, mutta käyvät tällaisenaan vaikkapa kukkaruukkujen alle pikkuliinoiksi.Kirjojen sivujen väleistä löytyy lisää aarteita. Mummo on ottanut lehdistä talteen monenlaisia ohjeita. Näitä tutkiessa se aika mukavasti kuluu.


Ensi kerralla Kipakoitten kalenteria ja Cascaden lankoja, jotka postin setä ystävällisesti juuri toi.

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihania tarvikkeita olet saanut. Ja varmasti tulivat ihan oikeaan osoitteeseen... perinne jatkukoon =)

KristiinaS kirjoitti...

Hyvän "perinnön" sait. Nuo sakset on ihan huippujuttu! Vau.

Taija kirjoitti...

Meidän äidillä on samanlainen puikkopussi :)

Aarteita.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo vanhat ohjekirjat ovat oikeita aarteita!

Päivikki kirjoitti...

Höh! Mites mie nyt noin... Tuo anonyymi olen mie.

Matleena kirjoitti...

Kivan perinnön saitkin! :) Minulla on äitini jäämistöstä mm. samanlainen puikkopussi ja samantapaisia pikkuliinoja. Ja kotonani oli silloin joskus ennen juuri samanlaiset sakset, mutta ne oli äiti hävittänyt uudempien tieltä.

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome "heritage". I am glad for you!