tiistai 1. kesäkuuta 2010

KYH alkoi!

Nysse alako! Kesän odotetuin juhla! Jaa juhannus? Ei, juhannusta juuri EI odoteta, koska silloin loppuu jokapäiväinen sukkaneuleen aloittaminen. Aloittaminenhan on niin ihanaa, mutta keskeneräisten jatkaminen ei niinkään. Nyt saa aloittaa uuden neuleen joka päivä!

Saanko esitellä, KYH1:Juu ei ole montaa kerrosta vielä, mutta kyllä se siitä lähtee. Tarkoitukseni on neuloa nyt alkuun ainakin parit tossukat Annikaisen ohjeella. Jaloissani on paraikaa aiemmin neulotut, ja nämä on mitä parhaimpia jämälankojen tuhoamisprojekteja sekä vielä nätit ja käytännöllisetkin. Kesällä ihan ehdottomat jalassa! Kuvasta saattaa näyttää siltä, ettei nyt kovin pienistä jämänöttösistä ole kyse, mutta nuo nyt nappasin ensinnä työn alle. Raitalanka on ihan todellista jämää itselleni tehdyistä sukista, beige taas ei värinsä puolesta ole päätynyt muihin neuleisiin, ja päällimmäinen vaaleanruskea on Trekkingin Pro Naturaa, joka ei kuulemma oikein sukissa kestä. Jospa se menisi tässä yhtenä säikeenä. Nelinkertaisella langalla siis neulon, beigeä on kaksi lankaa ja muita yksi. Ihan kiva sotku puikoilla, kun lankoja tulee alta ja päältä ja teen tossuja yhtäaikaa.

Pari rättiä on valmistunut aiemmin.Malli: House Shaped Cloth melko lailla omasta päästä
Lanka: valkoinen Järbogarn Soft Cotton, ruskea Mandarin Petit, yht. 40 g
Puikot: valkoinen 5 mm, ruskea 3 mm

Ohjeen rätit on kauniita, toisin kuin nämä minun. Tämäkin ohje oli riveittäin kirjoitettu, joten hermo ei kestänyt sen seuraamista. Katsoin siis pääpiirteittäin kuvasta, ja osin vetelin ihan ulkomuististakin. Siispä rättini eivät muistuta ohjetta paljoakaan. Mutta hei, nämä onkin tiskirättejä, joten aivan sama, miltä lopulta näyttävät =D

Perjantaina käväisin naapurissa eli läheisessä kaupunginosassa asustavan ystävän luona syömässä ja neulomassa. Hän oli ollut kenguruterapiassa Australiassa ja toi minulle tuliaisia, lehden, lankaa ja kirjanmerkin. Merkki ei tullut kuvaan, kun se on jo päässyt kirjan väliin. Kiitos Maartsi ruoasta ja lahjoista! Ja seurasta tietysti.Lanka on australialaista Cleckheatonin Country 8ply naturalsia. Siinä on villaa 85 % ja loppu tekokuitua. Kävisi tossukoihin tämäkin siis. Pehmeätäkin se on, joten pipokin tästä voisi tulla. Lehtikin on australialainen, ja ainakin yksi malli siinä houkuttaa. Nyt pitää vain keskittyä niihin sukkiin..

Huomasin muuten, että 100 000 kävijän raja on rikkoutunut ihan huomaamattani! Mieletöntä. Tarkoitus oli järjestää bongauskisa, mutta sepä sitten jäi. Blogi täyttää kesällä vuosiakin, niin josko sitten järjestäisi jotain. Nyt juuri en jaksa järjestää mitään, kun vielä olisi puristettava tämä viimeinen viikko töitä kokeineen.

2 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Tuo KYH on kyllä ihan ihan ihana! Varsinkin jos aloittaa pelkkiä sukkia, oih!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Hyvältä näyttää ainakin ruskeat aloituslangat! :)