torstai 14. lokakuuta 2010

Kukka- ja sukka-asiaa: sukkien kestävyydestä

Ostin eilen itselleni nimipäiväkukkia hassujen setien kaupasta, eli Pukinmäen kukasta. Siellä pitää käydä aina välillä tulemassa hyvälle tuulelle. Liikettä pitää kaksi miestä, joilla on hauskat jutut ja asenne kohdallaan. Kassokaa mitä kaunokaisia.

Sitten sukka-asiaa. Muistatteko nämä Noro Kureyon Sockista tekemäni sukat? No ettepä tietenkään muista, mutta linkki vie alkuperäiseen postaukseen, jos joku haluaa nähdä sukat kuosissa. Nimittäin enää ne eivät ole kuosissa, vaan niiden kantapää näyttää tältä.Yllä olevasta kuvasta näkynee, kuinka kantapäähän on kovaa kyytiä tulossa reikä. Tämä on siis jalan alta. Alla oleva kuva taas on kantapään takaosasta, eli kohdasta, jonka ei kotikäytössä luulisi kuluvan. On kulunut. Kuvasta tämä ei ehkä näy, mutta sukka on ohentunut kovasti kantapään takaosasta.Noro-sukat ovat valmistuneet heinäkuussa, ja käyttöön otin ne joskus elo-syyskuun taitteessa. Olen käyttänyt niitä vain kotona, eli ne eivät ole olleet esim. kengissä kertaakaan. Kotona meillä on parkettilattiat, ja vain keittiössä on sellainen hieman karkeampi matto, jonka voi olettaa kuluttavan sukanpohjaa. On pakko siis hyväksyä se tosiasia, että ei ole sukkalangaksi sopivaa tämä. Sukat on neulottu 2 mm puikoilla, ettei ole kyse liiallisesta löysyydestäkään. Muuten olen kyllä tykännyt sukista älyttömästi.

Vertailun vuoksi laitettakoon vielä kuva kantapäästä, joka puolestaan on kestänyt ja kestänyt, kuten sukka muutenkin. Olen postannut vanhassa blogissani nämä OnLine Supersocke 100:sta tehdyt sukat 19.10.2006, eli ne ovat jo neljä vuotta vanhat! Ja näitä on käytetty paljon ja kaikkialla. Kantapää on huopunut eivätkä sukat toki uuden uutukaisilta enää näytä, mutta ei niissä ole reikiäkään eikä ohentuneita kohtia. Olen neulonut nämä 2,5 mm puikoilla, joita en enää käyttäisi ohuemman Supersocken neulomiseen, mutta silti sukat ovat napakat edelleen.

On eroja sukkalangoissa. Tässä vielä lista niistä sukkalangoista, joita en enää itse käytä sukkiin enkä suosittele muillekaan:

- OnLine Supersocke Silk (reikiintyi nopeasti ja nyppyyntyi)
- Jitterbug (valtavat reiät kantapäissä parin kuukauden parketilla kävelyn jälkeen)
- Noro Kureyon Sock (lue edeltävä teksti =D)
- Araucania Ranco (nyppyyntyy nopeasti)

Huomautettakoon vielä, että olen neulonut monista 100 % villaisista sukkalankoina myytävistä sukkia, jotka ovat menneet lahjoiksi. Esim. joistakin Koigusta ja Shibuista neulotuista sukista ei ole havaintoa, kuinka ovat kestäneet.

5 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Myöhästyneet nimipäiväonnittelut! Toivottavasti edes kukat kestävät. (Ja muistinkin juuri, että huomenna on kummitytön nimipäivä. Täytyy laittaa kortti.)

äityli kirjoitti...

Äitylikin ollut niin migreenissä kohta viikon, ettei ole muistanut onnitella. ONNEA nyt sitten tänään, kyllä sitä nytkin tarvitaan. Onneksi kuitenkin ostit itse itsellesi lahjuksia. Minä kävin eilen tilaamassa myssylangat, kun ei kaupassa ollut mun väristä:)

mennahuu kirjoitti...

Minulla ovat ahkerasti pestyt (ja hieman kutistuneet Norosukat kestäneet kohtuullisen hyvin. Äidiltäni olen pelastanut yhdet reikiintyneet Shibuista neulotut sukat kierrätykseen, ne kestivät huomattavasti vähemmän kuin muut sukat ja olivat todella suttuisen näköiset, eivät siis siedä oikein konepesua.

Zelda kirjoitti...

Onnea myöhästyneesti:) Omat Kureyon sock-sukkani kestivät sisäkäytössä vuoden ja nyt alkavat olla hiuti-kunnossa kantapäistä.

MysteryKnitter kirjoitti...

I am sad for your socks. :( I am sure you will tame them, though.