perjantai 25. helmikuuta 2011

Myssylöitä

Miniä pyysi tekemään kaksivuotiaalle myssyn, jonka oli nähnyt tuttavansa lapsen päässä. Ohjekin oli tiedossa ja vieläpä ilmaisohje netissä. Mikäs sen helpompaa mummolle! Tykkään neuloa valmiista ohjeista enkä niinkään soveltaa ja säveltää itse, etenkin silloin, jos tekee jollekulle muulle kuin itselle. Itselle voi aina sovittaa, mutta muille tehdessä valmis ohje mittoineen on paras.

Malli on Aviatrix ja ohje on täällä. Ohje olikin erinomainen, joten innostuin vähän... Nuori serkkunikin sai juuri vauvan muutama päivä sitten, niin alkoi vähän pipottaa lisää.Hehkutan ohjetta: ensinnäkin sen saa ilmaiseksi kolmella eri kielellä. Toiseksi ohjeessa on seitsemän eri kokoa eli vastasyntyneestä nelivuotiaaseen. Kolmanneksi kokomerkinnät on varustettu iän lisäksi päänympärysmitalla. Ja neljänneksi tulee ehkä se paras: ohje on kirjoitettu kolmelle langanvahvuudelle, joten taatusti löytyy kaapista sopivaa lankaa työhön eikä tarvitse itse muutella silmukkamääriä vastaamaan omaa lankaa. Ohje minun makuuni, olisin maksanutkin tällaisesta ohjeesta mielelläni!

Ensin tein vihreä-ruskean pipon, vähän niin kuin ohjetta kokeillakseni. Vihreän tai ruskean sävyjä miniä toivoi, mutta tässä taitaa olla vähän väärää sävyä silti. Katsotaan, jos käyn kaupassa hakemassa vielä paremmin pukuun sopivaa vihreää.Tässä vielä tarkemmat tiedot myssyistä.

Lanka: Vihreä-ruskeassa Maija, 38 g, (langanpaksuus sportweight)
Puikot: 3 mm ja 3,25 mm
Koko: 18 months, päänympärys n. 49 cmLanka: Valkoisessa Grignasco Topwool, 26 g, (langanpaksuus sportweight)
Puikot: 3 mm ja 3,25 mm
Koko: 3 months, päänympärys n. 40 cmLanka: Ruskeassa Rowan Felted Tweed, 18 g, (langanpaksuus DK)
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: newborn, päänympärys n. 37,5 cm

Tunnustan, että neljäskin on jo nappia vaille valmis.

9 kommenttia:

Sufferiina kirjoitti...

Ihania myssyköitä! Ja ihana tuo ruskea väri!

Mammutti kirjoitti...

Todella hyvänmallisen näköinen! Pistin ohjeen korvan taakse, vaikkei meillä mummin pikkuisille enää taida kelvata...

Hepsi kirjoitti...

Ihania myssyjä!

KristiinaS kirjoitti...

Kivan näköinen, erilainen, myssy. Ja ilmeisesti helppokin tehdä. Mukava lukea ohjetta kehuttavan ja monipuoliseksi, harvemmin näin hyvin kehutaan. Ja kiitos vinkistä.

Zelda kirjoitti...

Tosi näpsäkän oloinen malli tuo. Harmi, ettei lähipiirissäni ole yhtään pikkuista, jolle tehdä. Tulevaisuudessa sitten joskus.

Nna kirjoitti...

Nuo myssykät on tosi hyvän näköisiä. Olen katsellut ohjetta aikaisemminkin. Itsellä vaan taas tuo ulkomaaksi neulominen tuntuu niin haastavalta, etten ole vielä siihen ryhtynyt.

Taija K kirjoitti...

Nna: minä voin kyllä auttaa suomennoksen kanssa, jos tarviit! Siinä ei montaa sanaa ole käännettäväksi.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas kivoja.

Sukkalandia kirjoitti...

No onpas kivannäköisiä myssyjä! Täytynee käydä kopaisemassa ohje talteen, uusi lapsenlapsi on tilattuna ja toimitusaika on jo tässä kuussa! Pitäähän pienellä pipo olla!