tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kun ei bloggaa pitkään aikaan...

... seurauksena on sekava päivitys, johon on tungettu monenlaista asiaa. Lopussa on jotain valmistakin, hyppää sinne suoraan, jos haluat vain nähdä valmiin huivin.

Aloitetaan kuitenkin siitä, että olen aloittanut pienimuotoisen remontin pienemmässä makuuhuoneessa. Eilen laittelin tapettia seinään (Eco Retro -malliston tapetti, jos jotakuta kiinnostaa). Tässä seinällä oli kamala vanha vaatekaapin räyskä, joka asunnossa oli entisten asukkaiden jäljiltä. Olen sitä kuusi vuotta katsellut ja koko ajan inhonnut, ja nyt laitoin sen palasiksi. Kaapin takana oleva seinä jäi maalaamatta tänne muuttaessamme, joten nyt laitoin siihen tapetin. Maalasin myös katon. Uusi isompi vaatekaappi on tilattu, ja sitä odotellessa olisi tarkoitus ihmetellä laminaatin asennusta.Remontin tuiskeessa on mieleen tullut myös tiskikoneen hankkiminen. Keittiömme on niin pieni, että kaappitilasta en tahtoisi luopua yhtään, ja siksi tiskikoneen hankintaa ei ole oikeastaan edes harkittu. Nyt päätin kuitenkin raivata "eteisaulan" kaappiin tilaa niille leivontatavaroille, joita tarvitaan harvoin ja jotka tiskikoneen myötä joutuisivat evakkoon. = Langat joutuvat muuttamaan alta pois. Raivaan siis lankavarastoa.

Epämääräiset jämälangat muuttivat Ilves-tölkkeihin.Sukkalangat mahdutin - vaivalla - K-raudasta löytämääni kannelliseen muovilaatikkoon. Kansi ei ihan mene kiinni.Wollmeiset toiseen muovilaatikkoon (okei, tässä ei ole kaikki, kun ei mahdu ja muut on työn alla tai ainakin melkein).Tässä korissa asuu Cascadea ja Rowania.Nyt on tilaa tiskikoneelle. Ja sitten neuleasiaan. Neulominen on jäänyt aika vähäiseksi, mutta sentään jotain on valmistunutkin.Malli: Pinkerton Shawl, IK kevät 2011
Lanka: Wollmeise Twin, värinä WD Mond im 7. haus, jota meni koko vyyhti. Lisäksi neuloin vähän matkaa WD Am kalten polar -värillä, koska muuten huivi olisi jäänyt kovin epäsymmetriseksi muodoltaan. n. 160 grammaa siis kaikkiaan.
Puikot: 4 mm
Lankojen värieron kyllä huomaa selvästi, vaikka osa onkin samaa sävyä. Am kalten polarin sininen on kuitenkin ihan eri sinistä, kuten kuvasta näkyy. Huivin on tarkoituskin olla epäsymmetrinen, mutta halusin kuitenkin jatkaa toisella langalla värierosta huolimatta. Huivi jäänee itselleni. Tämä on tällainen "ihan ok" työ.

Nyt on meneillään tiskirättibuumi, joten niitä sitten seuraavassa numerossa.

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi! Taattua Wollmeisea joka tapauksessa! =)

Salaneuloja kirjoitti...

The scarf is beautiful.