perjantai 11. marraskuuta 2011

Tempest

Tempest valmiina ja jo eilen käytössä hyväksi havaittu. Neule on täydellisen istuva, hihat ovat aika tiukat etenkin kun eilen alla oli ohut pitkähihainen paita, mutta ihan hyvät nekin.


Malli: Tempest
Lanka: Wollmeise Twin, värit Hertzblut ja Zimtapfel (tummempi). Zimtapfelia meni yksi vyyhti, Hertzblutia vähän enemmän. Nappeineen neule painaa 334 g.
Puikot: 3,5 mm
Koko: ohjeesta käytin kokoa 37", mutta koska lankani oli aika erilaista, jouduin muokkaamaan ohjetta paljon


Muokkauksia olen joutunut tekemään monia. Ensinnäkin korkeustiheyteni ei täsmännyt ohjeeseen alkuunkaan, ja kun ohjeessa mitat annettiin raitoina - neulo kolme raitaa, aloita sitten kavennukset - jouduin neulomaan kädentien kohdalle enemmän raitoja kuin ohjeessa. Toinen ongelma tuli vastaan hihojen osalta, kun pyöriöt olisi pitänyt osata itse laskea: en osannut, joten purin kainaloihin saakka ja päätin siirtyä raglanhihoihin. Niidenkään kavennukset eivät menneet nappiin ensi yrittämällä, joten taas piti purkaa lähes koko raglanin osuus.

Kolmas modaus liittyykin sitten noihin nappilistoihin, jotka mallissa ovat kapeat ja napit pienet. Jouduin neulomaan leveät nappilistat, koska jälleen lankani erilaisuus aiheutti sen, ettei neule ollut riittävän leveä, vaikka koko tosiaan oli tuuman omaa kokoani suurempi. Nappilistoilla puuttuvan leveyden sain aikaan, ja itse asiassa tykkään noista isoista napeista tosi paljon.Nappisuoritus siis kaiken kaikkiaan, mutta kyllä se vaivannäköä vaatikin purkamisineen.

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kannatti ne modaukset ja purkamiset tehdä kun sait lopulta noin kiva jakun. Kaunis värikin.

Zelda kirjoitti...

Kyllä onkin upea jakku, upean värinen myös.

Tess kirjoitti...

Tosi kaunis neuletakki!

Hepsi kirjoitti...

Wau! Kertakaikkisen ihana takki ja sopii sinulle tosi hyvin!

kio kirjoitti...

tosi nätti ja istuu oikein hyvin!

Taija K kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kaunis onnistunut neule!

ArualMaria kirjoitti...

Tosi kaunis tempest! Kyllä se vain niin on, että modaukset kannattaa tehdä, vaikka ne vaativatkin paljon vaivaa. Sitten saa palkkioksi täydellisesti istuvan takin, kuten tässä.