keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Oktopussit

Pitkään paria vailla ollut lapaspolo sai viimein kaverin.


Malli: Octopus mittens, 60 Quick Knits -kirjasta
Lanka: Cascade 220 Superwash, musta ja vihreä yhteensä 38 grammaa
Puikot: 3,75 ja 4 mm
Koko: toivon olevan passeli 4-vuotiaalle

Ihan kiva malli tämä on. Kirjoneuletaitoni eivät vieläkään ole häävit, mutta se on täysin harjoituksen puutetta. Paremmin tämä nyt jo sujuu, mutta jälki on edelleen epätasaista. Lapasten kämmenpuoli kiristää enemmän kuin kämmenselkä, mistä sekin johtunee.

Näissä 60 Quick Knits -kirjan malleissa - ainakin niissä, jotka olen neulonut - peukalo tehdään mielestäni liian tiukaksi, eikä silmukoita poimita reunasta lainkaan. Lapaseen jää siis reikä, jonka joutuu ompelemaan yhteen: ei kiva ja kiristää. Lisäsin peukaloihin pari ylimääräistä silmukkaa, mutta muuten tein ihan ohjeen mukaan. Peukaloihin juuri olen vähiten tyytyväinen, mutta pääasia on, jos mahtuvat käteen ja voi käyttää.

6 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Ihanat lapaset!! Ja osaathan sinä kirjoneuletta!!
Itse opettelen taas pitkästä aikaa kirjoneuletta joulupallojen muodossa. Jos vaikka joskus oppisin tekemään tasaista jälkeä... :-)

hillanen kirjoitti...

Voi kun sievät :)

tenttu kirjoitti...

ihanat lapaset! onko se kirja englannin kielinen ja oliko se vaikea ymmärtää? haluaisin tehdä samalaiset mun 6 v pojalle.

Taija K kirjoitti...

Tenttu: kirja on englanninkielinen, mutta lapanen tehdään lähes kokonaan suoraan kaaviosta. Ensin neulotaan varsi, sitten tehdään lisäyksiä ja aloitetaan kaavio, joten ihan helppo on tehdä, vaikkei niin paljon englantia osaisikaan.

Kiitos kaikille kommenteista ;)

Tintti kirjoitti...

Onpa kivat lapaset!

tenttu kirjoitti...

OK, sitten pitää vaan löytää sen kirjan jostain. Haluan vaan nuo lapaset pojalle ;)