perjantai 18. marraskuuta 2011

Uudelleen neulottu Folded

Folded valmistui uudemman kerran. Alun perin se valmistui jo syyskuun alussa, mutta koska alkuperäinen versio oli liian suuri, purin sen ja neuloin uudelleen. Alkuperäisestä säilytin ainoastaan hihat, jotka olivat ihan sopivat, helman purin kokonaan. Nyt tuli hyvä.
Aluperäinen oli helmaosasta aivan liian väljä, kainaloiden alle jäi viiden sentin ylimääräiset liehukkeet. Väljä tämän neuleen kuuluu ollakin, mutta ei nyt sentään sellainen lerpake. Nyt neule on mieleiseni, väljähkö mutta kuitenkin istuva ja olkapäiltä sopiva. Pahoittelen huonolaatuisia, itselaukaisimella otettuja kuvia.Malli: Folded
Lanka: Wollmeise Twin, väri Feldmaus, 308 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: S helmassa, M hihoissaLopputuloksena on siis neule, jossa on helmaosa neulottu S-koon mukaan, hihat M-koolla, ja lisäksi neuloin muutaman ylimäääräisen kavennuskerroksen kaula-aukkoon, etteivät rintsikoiden olkaimet näy. Käytin myös pienempiä puikkoja kuin alun perin: 3,75 milliset vaihtuivat 3,5 millisiin. Neulon mielestäni melko napakkaa, mutta kun tätä posotetaan pyörönä pelkillä oikeilla silmukoilla, käsialani on silloin vähän normaalia löysempi. En siis väitä, että ohjeessa olisi ollut vikaa ja siksi olisi tullut aluksi liian suuri.

Lankaa kului nyt vain 308 grammaa - tai siis valmis neule painaa sen verran. Tämä melkein siis neuloutuu kahdesta WM-vyyhdistä. Minäpä luulen, että teen kyllä vielä toisenkin, vai pitäisikö sanoa kolmannen.

8 kommenttia:

kio kirjoitti...

se on niin kivuliasta uusiksi! Hieno saavutus :)

Ingi kirjoitti...

Kaunis neule! Vaatii kärsivällisyyttä purkaa ja aloittaa uudelleen, kaikin puolin hyvin istuva!

Kisa kirjoitti...

Kaunis neule!

KristiinaS kirjoitti...

Kannatti se uusiksi neuloa, nyt on hyvä. Tuo näyttääkin oikein kivalta mallilta.

Hepsi kirjoitti...

Komealta se näyttää nytkin! =)

Taija K kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Hyvin neule palveli päällä tämän illan koevalvonnassa.

Zelda kirjoitti...

Kyllä kannatti suuri työsi. Siitä tuli upea! Tykkään kovasti tuosta mallista ja väristäkin:)

Anne-Mari kirjoitti...

Tosi kiva neule. Kannatti nähdä vaivaa ja purkaa sekä uudelleen neuloa...lopputulos on hoeno. Paljon muutakin kivaa olet neulonut, erityisesti tykkäsin neulomastasi villahaalarista sekä punaraidallisesta neuletakista!