torstai 16. helmikuuta 2012

Tenney Park varastolangoista

Kokeillaanpas nyt uudelleen, saisinko mieleiselläni tavalla postattua uuden lempipaitani.Malli: Tenney Park, ilmaisohje Knittystä
Lanka: Wollmeise Twin, 320 g. Päävärinä on Petit Poison nro 5 dark, jota kului muutamaa metriä vaille kaksi vyyhtiä. Kuten kuvista näkyy, vyyhtien sävyt olivat erilaiset, ja neuloin kahdelta vyyhdiltä vuorotellen. Tuloksena on raitaneule, vaikkakaan ei ihan noin selvät raidat luonnossa näy kuin kuvissa. Entrelac-paneelin tein Petit Poison nro 5 mediumista.
Puikot: 3,5 ja 3,25 mm
Koko: M

Salamalla otetuissa kuvissa on outoja valkoisia pilkkuja ja alakuvassa voitte ihailla myös rintsikoitani.


Huomaatteko, pitkät hihat minun paidassani! Pakkasilla kävi vähän ärsyttämään, että kaikki paitani ovat 3/4 hihoilla, joten päätin yhdestä tehdä pitkähihaisen. Seuraavan paidan kanssa palaan kyllä taas ruotuun.Viimeiset kaksi kuvaa ovat väriensä puolesta ihan vinkurallaan (seinämme ei ole pinkki), mutta niissä paita näkyy muuten parhaiten. (Ja uusi hameeni, alesta.) Tästä tuli kyllä hyvä, ei täydellinen (mm. kaula-aukon päättely on turhankin tiukka) mutta erittäin kelvollinen. Pitää vielä mainita, että ompelin entrelacin kiinni muuhun paitaan koneella, ihan tuosta vain uskalsin ja hyvä tuli ;)

Tenney Parkia oli kiva neuloa, koska se oli hieman erilainen kokemus. Toisaalta tämän sovittaminen oli paljon hankalampaa (virittelin hakaneuloilla entrelacia kiinni paitaan välillä) ja tuntui hankalalta sovittaa ylhäältä aloitetun paidan pituus yksiin entrelacin kanssa. Suosittelen silti mallia, sehän on ilmainenkin!

7 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Kaunis paita! Minä en varmaan jaksaisi ikinä neuloa tuota mallia juurikin entrelacin vuoksi, joten siitäkin syystä nostan hattua sinulle! :D

Päivikki kirjoitti...

Todella hieno paita!

Taija K kirjoitti...

Kiitos!

Hepsi kirjoitti...

Upea paita!

Anonyymi kirjoitti...

Moi Taija
Mikä on entrelac?
kysyy Mörökölli :)

Taija K kirjoitti...

Entrelacia on tuo paidan etuosan paneeli. Siinä neulotaan tuollaisia pieniä neliöitä yksi kerrallaan ja samalla nysvätään neliö kiinni edellisiin. Suomeksi nimitys on korinpohjaneule, jota toki äidinkielen opettajan olisi pitänyt käyttää ;)

Lastu kirjoitti...

Todella upea! Kyllä tuossa on ollut nysväämistä!