perjantai 4. huhtikuuta 2008

Hupsista..

Kuinkas tässä nyt taas näin pääsi käymään..? Lankavarasto käväisi jo mukavasti alle 10 kilon, mutta sitten tapahtui jotain.

Ensin tapahtui sellaista, että oli alennusmyynnissä lankaa, josta tehtyä puseroa olen jo kauan katsellut. En vain ollut aiemmin raaskinut sitä tilata. Nyt se siis oli alessa ja tilasin Kangaroosta Cotton Braidia 350 grammaa. Tämä on näitä nauhamaisia lankoja, joita periaatteessa inhoan, mutta tämä on jotenkin eri näköistä ja neulepinta puserossa kuvan mukaan on kuitenkin kivaa. Langassa on 68 % puuvilla, muu tekokuitua. Väri on Botticelli, ja ohjeen puikkosuositus on 12 mm.


Minulla ei sattunut olemaan 12 millisiä puikkoja, joten Menitan kautta koukkasin eilen Kampin neuletapaamiseen mennessäni. Ja kas, siellä oli myyjän mukaan viitisen minuuttia aiemmin laitettu yksittäisiä keriä euron koriin. Siellä oli Dropsin alpakkaa, jotka keräsin mukaani kaikki kuusi, oli myös Schoeller Stahlin Limboa, jota otin viisi toisiinsa sointuvaa eriväristä kerää. Muutakin olisi ollut, Eskimoa ainakin, mutta en niille lämmennyt. 11 kerää, 550 grammaa ja 11 euroa. Kelpo kaupat mielestäni.

Muutaman kerroksen neuloin illalla neuletapaamisen jälkeen tuota Cotton Braidia jättipuikoilla. Ihan hyvin neulominen onnistui, vaikka melkoiset halot puikot ovatkin. Ne ovat 60 cm pyöröt, ja letkukin on sellaista puutarhaletkun vahvuista, jos vähän saa liioitella. Mutta se on siis varmaan 6-8 mm paksua se letkukin, ihan valehtelematta!

Että se jämäprojekti ei ole järin edistynyt tai ollut edes mielessä. Silke-Tweeditkin tuossa syyttävänä katselevat, että etkö meitä neulokaan, vaikka innoissasi ostit. Neulon neulon, joku päivä!

4 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Ihania ostoksia!

Makepeace75 kirjoitti...

Miksen mä ikinä osu tuollaisille apajille?! Eurolla Dropsin Alpacaa! Hmpf!

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Kyllä olisin ottanut minäkin nuo Alpacat.. EUROLLA!

Sainpas minäkin kerrytettyä lankavarastoani silloin viikko sitten.. vaan kun nämä tän hetkiset neulomukset eivät sitä paljoa pienennä.. Mutta sentään jämälangat vähenevät..

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeaa!