keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Ullakuvahaaste ja vähän muutakin

En ole aiemmin osallistunut kuvahaasteisiin, kun en tunne itseäni erityisesti valokuvaajaksi. Nyt kuitenkin tartuin tähän uuteen Ullakuvahaasteeseen, jossa aiheena on Ullan pikku apulainen. Minulla ei noita eläviä apulaisia ole, mutta tällä hetkellä apunani toimii tämä kori, joka pitää hoteissaan 7veljestä ja muuta lankaa, joiden olisi tarkoitus muuntua Kaaospeitoksi.


Tänään oli toiseksi viimeinen opetuspäivä abikurssilla. Oppilaat kirjoittivat vielä yhdet tekstit luettavaksi, joten mitä tekee neulova opettaja? Lukee niitä tekstejä? Väärin! Hän kaivaa esiin kasan lehtiä ja muistiinpanojaan, surffaa lankakaupan nettisivuilla ja tekee tilauksen.


Opiskelin eilen Räveltämöstä Ameriikasta tilaamista ja opin, että tullitta pitäisi saada maahan alle 45 euron arvoiset tilaukset. Tämä tekee n. 69 dollaria. Tilasin 67 dollarilla The Yarn and Fiber Companystä, jossa oli myös ilmainen postitus yli 60 $ tilauksissa. Tilasin Noroa, kun se oli ihan sairaan halpaa. Kureyon-keräthän maksavat 10 € Priimassa, nyt maksan niistä 5 €. Aiemmin olen tilannut Kangaroosta, jossa postikulujen kanssa hinnaksi on tullut n. 8 €. No niin, hehkutan asiasta sitten lisää, jos langat vielä saapuvat kotiinkin asti ongelmitta. Elleivät, vaikenen asiasta iäksi.

Kun kerran tässä alettiin blogihommiin, vaikka töitä piti tehdä, esitellään sitten samaa kyytiä eilen valmistuneet armysukat. Lankana OnLinen Supersocke 100, pätkävärjättyä poistoväriä Priimasta. Värinumero on 872. Puikkoina käytin 2,5 mm eebensukkiksia ja lankaa jäi yli 34 grammaa. Malli ei kuvista oikein erotu, mutta kyllä siinä vähän jotain muutakin on kuin pelkkää sileätä. Malli on Knitting Vintage Socks -kirjasta, Madder Ribbed Socks. Ohjetta noudatin muuten, mutta tein pohjetta varten levennystä, sillä sukat ylettyvät puolisääreen. Nämä olisi voinut antaa kyllä jollekulle lahjaksikin, mutta kun ovat aivan omaan jalkaani neulotut.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat!

Outi kirjoitti...

Baijerilaissukissa on taatusti haastetta olympianeuleeksi asti, itse en ikinä saisi niitä valmiiksi annetussa ajassa. Tai mistä sitä tietää, tehdäänhän olympialaisissa maailmanennätyksiäkin! Tsemppiä joka tapauksessa!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice socks. I hope you get the yarns home.