sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Valmista: Honeybee Cardigan

Jo ahkerassa käytössä ollut neule viimein kuvattu ja valmis esittelyyn.Malli: Honeybee Cardigan, ohjeen voi ostaa Ravelrysta
Lanka: Wollmeise Twin, väri Jeton, hieman meni kolmatta vyyhtiä eli n. 330 g. Helmaa hieman lyhentämällä saisi varmaan kahdesta vyyhdistä.
Puikot: 3,5 mm
Koko: bust 34.5" (87 cm), neulos on erittäin joustavaa, joten neuvottiin ottamaan pienempi koko. Neuvo osoittautui hyväksi, tuli täydellisen kokoinen.Helmiäisnapit Punaisesta langasta Hakaniemen hallista.Tämän parempaa kuvaa neuleesta päällä ei nyt ole, kun en ole viitsinyt vaivata miestä kuvaajaksi. Tämän on ottanut työkaveri perjantaisella tutustumiskäynnillä Tallinnassa. Kassi peittää neuleen mukavasti, kun ideana oli kuvata juurikin tuota kassia työpaikkaani vastaavan talon pihassa Tallinnassa. Mutta näkyy kuvasta ainakin hihojen ja helman pituus.


Ohjetta muunsin sen verran, että kavensin hihoja melko reilusti. Ohjeessa mun kokoon olisi pitänyt luoda hihaa varten 80 s ja posottaa niillä koko ajan. Minä loin 48 s ja lisäilin silmukoita tasaisesti 62:een. Hirveät lepakkohihat olisin saanut aikaan ohjeen silmukkamäärällä.

Hihojen "istutus" on mitä mainioin. Ne nimittäin ovat melkein kuin raglanit, kavennukset vain tehtiin eri tavalla kuin raglanissa, jolloin lopputulos näyttää istutetulta vaikka ei sitä ole. Saumaa neuleessa on siis vain muutaman silmukan verran kainaloissa.

Harvinaista, mutta olen jopa harkinnut, että tekisin toisenkin, jostain muusta väristä.

5 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Aivan ihana. Voisin harkita itsekin harkita tämän tekemistä. Menee siis To do-listalle ;o)

Zelda kirjoitti...

Slurps, mikä väri ja miten upea kaikin tavoin:)

Ingi kirjoitti...

Hyvin kaunis neule ja kivat helmiäisnapit!

Taija kirjoitti...

Upea!

Hepsi kirjoitti...

Ihana takki!
Mukavaa lomaa!